fbpx

Uslovi Korišćenja

1. Registracija i pravila poslovanja

-Registracija na sajtu Virtualan Posao i za poslodavce i za frilensere je besplatna.

-Provizija je određena posebno za poslodavce, posebno za frilensere, i prilikom svake pojedinačne dogovorene zarade, sajt Virtualan Posao naplaćuje svoje usluge provizijom, koju će prikazati i poslodavcu i frilenseru.

– Po pravilima platforme nije dozvoljeno raditi izvan naše platforme, pa samim tim ni razmena kontakata putem poruka, jer tada sajt Virtualan Posao neće biti u mogućnosti da pomogne ni poslodavcu ni radniku, ukoliko dođe do nesuglasica u saradnji i plaćanju. Korisnik koji traži od druge strane putem poruka da sarađuju izvan naše platforme, biće upozoren, posle upozorenja blokiran, i na kraju nalog će biti izbrisan sa sajta.

– Samo putem rada na našoj platformi, možemo garantovati da će radnik biti isplaćen i da će poslodavcu biti dostavljena usluga.

– Ukoliko dođe do nesuglasica između dve strane, poslodavca i radnika, sajt Virtualan Posao, povređenoj strani dostavlja na uvid sve podatke oko ugovora i poslovnoj saradnji koji su dve strane započeli preko sajta Virtualan Posao.

– Rezidentima (državljanima Republike Srbije ) trenutno nije omogućeno da se registruju na sajt a zalog je sledeći, i pravne je prirode i zakona Republike Srbije : Razlog ove restrikcije ,je taj da ne smemo kao pravno lice da dozvolimo našim rezidentima da se registruju jer platni sistem, za naše rezidente mora biti u dinarima,i nama trenutno kao kompaniji platni sistem u dinarima nije omogućen od strane Republike Srbije, a mi dajemo trenutno sve od sebe da pronađemo način, i kompanije koje će nam pomoći da implementiramo sistem plaćanja u dinarima. Hvala na razumevanju po ovom pitanju, borimo se da se uspostavi bolji i moderniji sistem koji će našim građanima omogućiti da slobodno rade onlajn kao što to rade na stranim platformama, a kod nas mi im omogućavamo manje provizije i bolje uslove rada. Stoga se kompanija Virtualni Posao mora ograditi od pokušaja kršenja ovih pravila, i povodom toga smo isključili opciju registracije za srpske rezidente ( državljane). Nadamo se da će institucije Srbije uslišiti naše pozive i moble da pronađu sistem koji omogućava našim rezidentima da posluju.

-Registracija na sajtu Virtualan Posao i za poslodavce i za frilensere je besplatna.

2. Uslovi korišćenja za poslodavce

– Poslodavac je dužan prilikom registrovanja na sajt, da verifikuje platnu karticu, ili drugi sistem plaćanja kao što je Pay Pal nalog, jer na taj način osiguravamo da će uplata biti izvšrena radnicima.

– Poslodavci prilikom plaćanja depozita plaćaju proviziju od 2 %, to je između ostalog usluga koju na plaćuje Pay Pal kompanija. Moramo napomenuti, da pri transakcijama, koje su manje od 10 evra , 20 evra., provizije mogu biti veće, takođe zbog provizije od strane Pay Pal kompanije.

– Poslodavac prilikom plaćanja “frilenseru” za urađen posao, ne plaća proviziju.

– Poslodavac nakon završene saradnje , i posle primanja završenog projekta ocenjuje rad „frilensera“.

– Poslodavac može imati samo jedan prijavljeni nalog na sajtu „Virtualan Posao“.

– Poslodavcu je zabranjeno da postavlja uvredljive poslovne ponude ( pornografski sadržaj, rasna i polna diskriminacija ), sve što je zakonom zabranjeno i regulisano.

3. Uslovi korišćenja za radnike (Frilenseri)

– Radnici su dužni u dogovorenom roku sa poslodavcem da dostave uslugu za koju su izabrani od strane poslodavca da urade, i ukoliko to ne urade, nemogu biti plaćeni .

– Radnici plaćaju 8 % provizije od svake zarade , isplate od strane poslodavca, klijenta.

– Radnici prva tri meseca nakon datuma registracije imaju neograničen broj na koliko poslovnih ponuda se mogu prijaviti, nakon tri meseca taj broj se ograničava na 60 ponuda mesečno, ukoliko žele na više poslovnih ponuda da se prijave kada potroše broj od 60, svaku sledeću ponudu plaćaju 20 dinara.

– Radnici će biti zastićeni od bilo kakvih mogućih prevara, što se tiče neplaćanja, jer poslodavac prilikom početka dogovorene saradnje i otvaranja ugovora sa radnikom, dostavlja depozit na naš sajt.

– Radnici posle završenog projekta ocenjuju rad sa poslodavcem.

– Radnici su dužni prijaviti svoje orginalne podatke, adresu, prilikom registracije, i mogu imati samo jedan nalog na sajtu „Virtualan Posao.

4. Ostali uslovi za sve korisnike

– Nije dozvoljeno vređanje, po bilo kojoj osnovi, bilo rasnoj, ili nekoj drugoj vrsti diskriminacije, takvi slučajevi će biti kažnjeni mogućim brisanjem naloga sa platforme.

– Korisnik sajta mora biti osoba starija od 16 godina.

– Korisnici prilikom registracije su saglasni i upoznati sa pravilima i uslovima korišćenja sajta „Virtualan Posao“.

5. Isključenje Odgovornosti

-Virtualni Posao sajt nije odgovoran za određeni sadržaj na svojoj stranici koji je u skladu sa sledećim članovima Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije:

-U skladu sa članovima 17. i 18. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije, sajt Virtualni Posao nije odgovoran za sadržaj podataka u sopstvenoj bazi podataka, a koji su objavljeni na samom sajtu.

-U skladu sa članom 19. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije, sajt Virtualni Posao nije odgovoran za sadržaj drugih portala, u slučaju kada korisnici usluga u svojim komercijalnim porukama ili elektronskim porukama postavljaju linkove koji vode ka drugim internet stranicama.

-U skladu sa članom 20. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije, sajt Virtualni Posao nije odgovoran niti dužan da pregleda podatke koji su skladišteni, preneseni ili javno dostupni, a postavljeni od strane trećeg lica, odnosno, da ispituje okolnosti koje bi upućivale na nedopustivo delovanje korisnika usluga.